Werkwijze en kosten

Werkwijze

Hella BinnendijkNa aanmelding via de mail of telefoon, hebben we een intake gesprek waarin we de aanmelding van je kind verder bespreken. Daarna heb ik een aantal sessies met je kind, waarover ik je meer vertel in het intakegesprek. De sessies rond ik af met een oudergesprek. Voor de therapie is altijd toestemming van beide ouders nodig.

De overeenkomst tekenen we voordat ik met de kindsessies start. De kind-en oudersessies duren een uur en vinden plaats in mijn praktijk.

Kosten

De kosten bedragen € 80,- per oudergesprek/kindsessie. Aangezien ik derdejaars ben, in de vierjarige opleiding tot integratief kindertherapeut, werk ik onder supervisie. 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Verder sta ik geregistreerd bij het beroepsregister RBCZ/TCZ (www.rbcz.nu). Kindertherapiesessies worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket, de therapie valt onder de noemer ‘alternatieve zorg-natuurgeneeskunde’. Op de website van de NFG (https://www.de-nfg.nl/vergoedingen.html ) kun je nagaan in hoeverre de behandelingen door de zorgverzekeraar worden vergoed.

 

Hella Binnendijk

NFG lidnummer 8822 

RBCZ/TCZ  licentienummer 180586R

KvKnr 664950